Traditionel græsk moussaka med krydret oksekød
4
personer
1 t
45 min
1 score
Traditionel græsk moussaka med krydret oksekød
4
personer
1 t
45 min
Dagensmad.dk
Utrolig lækker græsk moussaka med bl.a. oksekød, kartofler og auberginer, som den kendes fra de græske taverna. Helt perfekt til weekenden eller en aften med tid at stå i køkkenet. Kan med fordel også laves en dag før servering - så den blot skal varmes op i ca. 30 minutter ved 150°C.
1 |
Først klargøres grøntsagerne - skyl auberginerne og skræl kartoflerne. |
2 |
Skær både auberginer og kartofler i runde skiver der er ca. 1 cm tykke. Put herefter kartoflerne i en skål med iskoldt vand for at fjerne nået af stivelsen. Kom auberginerne på en tallerken og drys med lidt havsalt. |
3 |
Hak løg og hvidløg fint, og riv gulerødderne på et rivejern. |
4 |
Varm en gryde op på mellem-varme og kom lidt olivenolie i. Put herefter løg og gulerødder op i gryden. Når løgene er blevet klare smides hvidløg op i gryden. |
5 |
Tilføj det hakkede oksekød og brun det godt af. Kom herefter et par glas rødvin op i gryden, og lad det simre under låg i 5 minutter. Fjern herefter låget igen. |
6 |
Så tilføjes krydderierne - kom salt, peber, laurbærblad, oregano og kanel i gryden og rør godt rundt. |
7 |
Tilføj herefter de hakkede tomater til gryden og giv det en lille ekstra sjat vand - så det kan stå og simre under låg i 30 min. |
8 |
Mens kødsaucen står og simre steges auberginerne på en pande til de har fået lidt farve. |
9 |
I en lille gryde påbegyndes nu bechamel-saucen. Start med at smelte smøret ved lav-mellemvarme. |
10 |
Tilføj herefter mel lidt ad gangen mens du rører konstant i gryden. Når du har brugt alt mel, varmes det yderligere op i et minut. Tilsæt herefter mælk lidt ad gangen, mens du fortsat rører rundt. Sørg for der ikke er nogle klumper. |
11 |
Når du har opnået en god cremet sauce og varmet mælken op, slukker du for saucen og tilføjer 2 piskede æggeblommer mens du konstant rører rundt. |
12 |
Nu kan du slukke for kødsaucen, fjerne laurbærbladet og herefter tilføje et lille glas af bechamelsaucen. Tænd ovnen på 180C |
13 |
Så er det blevet tid til at samle din moussaka. Smør et fad med olie eller smør, og kom kartoflerne op i bunden af fadet. Smid herefter halvdelen af din kødsauce ud over kartoflerne. Næse lag er auberginerne, og herefter resten af din kødsauce. Sidste lag |
14 |
Bag din moussaka i ovnen ved 180°C i ca. 1 time - så du får en flot sprød og gylden top. |
2 auberginer |
|
700g kartofler |
|
400g hakkede tomater |
|
500g hakket oksekød |
|
1 rødløg |
|
2 fed hvidløg |
|
900ml mælk |
|
120g mel |
|
1tsk. kanel |
|
2tsk. oregano |
|
1tsk. revet muskatnød |
|
Olivenolie |
|
Salt |
|
Peber |