Vegetar spaghetti bolognese
Vegetar spaghetti bolognese
Dagensmad.dk
En lækker og sund version af den klassiske bolognese, hvor kødet er erstattet med proteinrige linser. Denne vegetariske ret er både velsmagende og nærende, perfekt til en god middag. Serveret med al dente spaghetti, får du en fyldig og tilfredsstillende ret.
1 |
Forbered grøntsagerne: Hak løg, gulerødder, selleri og hvidløg fint. |
2 |
Steg grøntsagerne: Varm lidt olie op i en stor gryde. Tilsæt løg og steg i 3-4 minutter, indtil de er bløde. Tilsæt derefter gulerødder, selleri og hvidløg, og steg i yderligere 5-6 minutter. |
3 |
Tilsæt linserne: Skyl linserne grundigt og kom dem i gryden sammen med de øvrige grøntsager. Rør godt rundt. |
4 |
Tilsæt dåse-tomater, tomatpuré og krydderier (oregano, basilikum, salt og peber). Hæld lidt vand (ca. 1 dl) i for at justere konsistensen, og lad det simre ved lav varme i 25-30 minutter. Rør jævnligt. |
5 |
Kog spaghetti i en stor gryde med rigeligt saltet vand, indtil den er al dente, ca. 8-10 minutter. Dræn pastaen og gem lidt af kogevandet. |
6 |
Smag saucen til med ekstra salt og peber. Hvis saucen er for tyk, kan du tilføje lidt af pastavandet for at få den ønskede konsistens. |
7 |
Server pastaen på tallerkener og hæld den varme linse-bolognese over. Pynt eventuelt med friskrevet parmesan og en smule burrata på toppen. |
300g spaghetti |
|
200g linser |
|
1 løg |
|
2 gulerødder |
|
1-2 stilke fra et bladselleri |
|
2 fed hvidløg |
|
400g hakkede tomater |
|
2 spsk. tomatpuré |
|
1 dl vand |
|
Salt |
|
Peber |
|
Parmesan (valgfri) |
|
Burrata (valgfri) |