Kartoffelsuppe med porre og brødcroutoner
Kartoffelsuppe med porre og brødcroutoner
Dagensmad.dk
I denne opskrift på kartoffelsuppe med porre og brødcroutoner får du en klar efterårsfavorit. Den smager utrolig lækkert, og er helt perfekt at varme sig på når temperaturen begynder at falde udenfor.
1 |
Hak løg og porre, og skær kartoflerne ud til små tern. |
2 |
Smelt smør i en gryde, og tilføj løg og porre - svits et par minutter til løgene er blevet glasklare. |
3 |
Tilføj kartofler og grøntsagsbouillon - lad det koge i 20-30 minutter. |
4 |
Med en stavblender skal det hele nu blendes. Sørg for at alle klumper bliver blendet ud, så du har en suppe uden klumper. |
5 |
Tilføj herefter salt, peber og fløde. Tilsæt mere væske hvis suppen er blevet for tyk. Lad det koge i minimum 15 minutter. |
6 |
Skær brødskiverne ud til tern, og kom dem på en varm pande med en smule olivenolie, salt og peber. Steg dem til de får skorpe. |
7 |
Server den varme suppe med de stegte brødcroutoner. |
750g kartofler |
|
1 løg |
|
2 porre |
|
20g smør |
|
600ml grøntsagsbouillon |
|
1 dl madlavningsfløde |
|
Olivenolie |
|
Salt |
|
Peber |
|
3 skiver brød |