

Klassisk boller i karry
Klassisk boller i karry

Dagensmad.dk
Her får du en klassisk ret i de danske hjem, nemlig boller i karry med dejlig kraftig smag.
1 |
Start med at hakke to løg og knus to store fed hvidløg. Gem halvdelen til senere. |
2 |
Tag 300g gris/kalv og tilsæt salt, og rør herefter farsen sej. Bland det med løgene. Tilføj et æg og 1,5 spiseske mel, 1 dl mælk, og peber. |
3 |
Bring vand i kog i en gryde. |
4 |
Form boller ud af kødfarsen, og put dem op i det kogende vand. Giv kødbollerne 8-10 minutter til de flyder op til overfladen. |
5 |
Tag 8 dl af vandet fra kødbollerne, og gem til senere. |
6 |
Overfør herefter boller til en si hvor de kan dryppe af. |
7 |
Smelt en stor spiseske smør i en gryde, og tilføj den sidste halvdel af løgene, og lad det stege i et minuts tid. |
8 |
Kom 3 tsk. karry og 1 tsk. chilipulver op i gryden og steg det godt af. |
9 |
Hæld en lille smule mælk op i gryden, og tilføj 3 spsk. mel - rør godt rundt og sørg for melen bliver brændt godt af. |
10 |
Tilføj mælk under omrøring, samt en hønsekødbouillon-terning, en svinebouillon-terning, og vandet fra kødbollerne. |
11 |
Kog ris i en gryde, og bland dem sammen med karrysaucen og kødbollerne. |