søndag, september 8 2024

Sådan koger du perfekte blødkogte æg

Når du skal koge blødkogte æg gælder det om timing - det er alt afgørende for at ægget for den rette konsistens. Her kan du læse hvordan du får et blødkogt æg hver gang.

Det skal du bruge:
  • Æg
  • Gryde
  • Vand
Fremgangsmetode
  1. Start med at fylde vand i gryden og tjek med et æg at vandet dækker. Tag ægget op og bring vandet til kog.
  2. Med en ske tager du nu forsigtigt hvert æg op i det kogende vand. Når sidste æg er lagt i starter du en timer på 5 minutter.
  3. Når de 5 minutter er gået tager du gryden fra bluset og kommer koldt vand i gryden. Dette sørger for at æggene ikke koger videre.
  4. Server herefter æggene med salt og peber.

Her er en video der viser hvordan du koger dine æg


Æg til morgenmaden? Her kan du finde en dejlig opskrift på: Sommertrøffel-røræg.